Makowiec japoński - #babyfartuch. Makowiec japoński z jabłkami, rodzynkami i orzechami, bez spodu. Przepyszny makowiec japoński z jabłkami, bez spodu. Nie za słodki, delikatny (ciasto lekko się kruszy) i wilgotny.
Jego Wysokość - makowiec japoński z jabłkami. Jeżeli natomiast jeszcze nie mieliście okazji do Makowiec japoński będzie jeszcze lepiej smakował oraz apetycznie wyglądał, jeżeli polejemy go. Cześć Wszystkim :) Przedstawiam rozpływający się w ustach makowiec japoński. You can cook Makowiec japoński - #babyfartuch using 13 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Makowiec japoński - #babyfartuch
- You need 800 g of masa makowa.
- It's 5 of szt jajka.
- You need 1 of szk cukier.
- It's 2 of szt jabłka.
- It's 5 łyżek of kasza manna.
- Prepare 5 łyżek of mąka.
- It's 1 łyżeczka of proszek do pieczenia.
- Prepare 200 g of mieszanka keksowa.
- You need 3 łyżki of posiekane orzechy laskowe.
- It's 3 łyżki of posiekane migdały.
- You need 3 łyżki of posiekane orzechy nerkowa.
- You need 150 g of czekolada mleczna.
- You need 4 łyżki of mleko.
Makowiec japoński, makowiec bez spodu, makowiec bez ciasta, makowiec bezglutenowy takie nazwy spotkacie najczęściej w odniesieniu do tego makowca z. Moim zdaniem makowiec japoński stanowi poważną konkurencję dla tradycyjnego. Jest wilgotny, puszysty i zachwyca smakiem. U mnie gościł na świątecznym stole i na pewno zadomowi się na stałe.
Makowiec japoński - #babyfartuch instructions
- Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do masy makowej. Do masy makowej dodać również mieszankę keksową oraz posiekane orzechy. Całość wymieszać..
- Jajka zmiksować wraz z cukrem. Następnie dodać mąkę, kaszę mannę oraz proszek do pieczenia, zmiksować..
- Do ciasta dodawać porcjami masę makową i dokładnie zmiksować..
- Formę do pieczenia o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni..
- Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać mleko i podgrzewać do momentu aż czekolada rozpuści się. Czekoladą udekorować ciasto..
Makowiec japoński to pyszne, wilgotne makowe ciasto z jabłkami, bakaliami i migdałową nutą na kruchym spodzie lub bez. Makowiec japoński, znany też jako makowiec bez ciasta albo makowiec z jabłkami to jest właśnie to co najlepsze w makowcu, czyli słodka masa makowa z bakaliami. Wilgotny makowiec bez spodu z jabłkami i bakaliami, zawsze się udaje. Znakomicie sprawdzi się na świąteczne spotkania z rodziną i znajomymi. Przedstawiam mój prosty przepis na makowiec zawijany z ciasta drożdżowego.
Comments
Post a Comment