Makowiec japoński - #babyfartuch. Makowiec japoński z jabłkami, rodzynkami i orzechami, bez spodu. Przepyszny makowiec japoński z jabłkami, bez spodu. Nie za słodki, delikatny (ciasto lekko się kruszy) i wilgotny.
Jego Wysokość - makowiec japoński z jabłkami. Jeżeli natomiast jeszcze nie mieliście okazji do Makowiec japoński będzie jeszcze lepiej smakował oraz apetycznie wyglądał, jeżeli polejemy go. Makowiec japoński, makowiec bez spodu, makowiec bez ciasta, makowiec bezglutenowy takie nazwy spotkacie najczęściej w odniesieniu do tego makowca z. You can have Makowiec japoński - #babyfartuch using 13 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Makowiec japoński - #babyfartuch
- It's 800 g of masa makowa.
- You need 5 of szt jajka.
- You need 1 of szk cukier.
- It's 2 of szt jabłka.
- Prepare 5 łyżek of kasza manna.
- You need 5 łyżek of mąka.
- Prepare 1 łyżeczka of proszek do pieczenia.
- It's 200 g of mieszanka keksowa.
- Prepare 3 łyżki of posiekane orzechy laskowe.
- Prepare 3 łyżki of posiekane migdały.
- It's 3 łyżki of posiekane orzechy nerkowa.
- It's 150 g of czekolada mleczna.
- It's 4 łyżki of mleko.
Cześć Wszystkim :) Przedstawiam rozpływający się w ustach makowiec japoński. Makowiec japoński to pyszne, wilgotne makowe ciasto z jabłkami, bakaliami i migdałową nutą na kruchym spodzie lub bez. Przedstawiam mój prosty przepis na makowiec zawijany z ciasta drożdżowego. Przepis na makowiec japoński, pyszny wilgotny makowiec bez spodu.
Makowiec japoński - #babyfartuch instructions
- Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do masy makowej. Do masy makowej dodać również mieszankę keksową oraz posiekane orzechy. Całość wymieszać..
- Jajka zmiksować wraz z cukrem. Następnie dodać mąkę, kaszę mannę oraz proszek do pieczenia, zmiksować..
- Do ciasta dodawać porcjami masę makową i dokładnie zmiksować..
- Formę do pieczenia o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni..
- Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać mleko i podgrzewać do momentu aż czekolada rozpuści się. Czekoladą udekorować ciasto..
Pełen maku, bakalii, z dodatkiem startych jabłek, które sprawiają, że to ciasto jest idealne. Moim zdaniem makowiec japoński stanowi poważną konkurencję dla tradycyjnego. Jest wilgotny, puszysty i zachwyca smakiem. U mnie gościł na świątecznym stole i na pewno zadomowi się na stałe. Wilgotny makowiec bez spodu z jabłkami i bakaliami, zawsze się udaje.
Comments
Post a Comment