Makowiec japoński. Makowiec japoński z jabłkami, rodzynkami i orzechami, bez spodu. Przepyszny makowiec japoński z jabłkami, bez spodu. Nie za słodki, delikatny (ciasto lekko się kruszy) i wilgotny.
Jego Wysokość - makowiec japoński z jabłkami. Jeżeli natomiast jeszcze nie mieliście okazji do Makowiec japoński będzie jeszcze lepiej smakował oraz apetycznie wyglądał, jeżeli polejemy go. Makowiec japoński, makowiec bez spodu, makowiec bez ciasta, makowiec bezglutenowy takie nazwy spotkacie najczęściej w odniesieniu do tego makowca z. You can have Makowiec japoński using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Makowiec japoński
- You need 5 of jabłek.
- You need 1 puszka of masy makowej.
- You need 1/2 szklanki of rodzynek.
- Prepare 1/2 szklanki of orzechów włoskich.
- It's 1/2 szklanki of wiórków kokosowych.
- It's 8 łyżek of kaszy mannej.
- It's 5 of jajek.
- Prepare 1 łyżeczka of proszku do pieczenia.
- Prepare 2 łyżki of miodu.
Cześć Wszystkim :) Przedstawiam rozpływający się w ustach makowiec japoński. Przedstawiam mój prosty przepis na makowiec zawijany z ciasta drożdżowego. Makowiec japoński to pyszne, wilgotne makowe ciasto z jabłkami, bakaliami i migdałową nutą na kruchym spodzie lub bez. Przepis na makowiec japoński, pyszny wilgotny makowiec bez spodu.
Makowiec japoński instructions
- Orzechy obrać i posiekać na mniejsze kawałki. Masę makową przełożyć do miski dodać miód, orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe, kaszę manną, żółtka oraz proszek do pieczenia, wymieszać..
- Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do masy makowej. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać..
- Blaszkę 25×25 wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez 50 minut..
Pełen maku, bakalii, z dodatkiem startych jabłek, które sprawiają, że to ciasto jest idealne. Wilgotny makowiec bez spodu z jabłkami i bakaliami, zawsze się udaje. Znakomicie sprawdzi się na świąteczne spotkania z rodziną i znajomymi. Moim zdaniem makowiec japoński stanowi poważną konkurencję dla tradycyjnego. Jest wilgotny, puszysty i zachwyca smakiem.
Comments
Post a Comment