Recipe: Yummy Makowiec japoński

Makowiec japoński. Makowiec japoński z jabłkami, rodzynkami i orzechami, bez spodu. Przepyszny makowiec japoński z jabłkami, bez spodu. Nie za słodki, delikatny (ciasto lekko się kruszy) i wilgotny.

Makowiec japoński Jego Wysokość - makowiec japoński z jabłkami. Jeżeli natomiast jeszcze nie mieliście okazji do Makowiec japoński będzie jeszcze lepiej smakował oraz apetycznie wyglądał, jeżeli polejemy go. Cześć Wszystkim :) Przedstawiam rozpływający się w ustach makowiec japoński. You can have Makowiec japoński using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Makowiec japoński

  1. Prepare 5 of jabłek.
  2. It's 1 puszka of masy makowej.
  3. You need 1/2 szklanki of rodzynek.
  4. Prepare 1/2 szklanki of orzechów włoskich.
  5. It's 1/2 szklanki of wiórków kokosowych.
  6. It's 8 łyżek of kaszy mannej.
  7. It's 5 of jajek.
  8. It's 1 łyżeczka of proszku do pieczenia.
  9. Prepare 2 łyżki of miodu.

Makowiec japoński, makowiec bez spodu, makowiec bez ciasta, makowiec bezglutenowy takie nazwy spotkacie najczęściej w odniesieniu do tego makowca z. Moim zdaniem makowiec japoński stanowi poważną konkurencję dla tradycyjnego. Jest wilgotny, puszysty i zachwyca smakiem. U mnie gościł na świątecznym stole i na pewno zadomowi się na stałe.

Makowiec japoński step by step

  1. Orzechy obrać i posiekać na mniejsze kawałki. Masę makową przełożyć do miski dodać miód, orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe, kaszę manną, żółtka oraz proszek do pieczenia, wymieszać..
  2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do masy makowej. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać..
  3. Blaszkę 25×25 wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez 50 minut..

Makowiec japoński to pyszne, wilgotne makowe ciasto z jabłkami, bakaliami i migdałową nutą na kruchym spodzie lub bez. Makowiec japoński, znany też jako makowiec bez ciasta albo makowiec z jabłkami to jest właśnie to co najlepsze w makowcu, czyli słodka masa makowa z bakaliami. Wilgotny makowiec bez spodu z jabłkami i bakaliami, zawsze się udaje. Znakomicie sprawdzi się na świąteczne spotkania z rodziną i znajomymi. Przedstawiam mój prosty przepis na makowiec zawijany z ciasta drożdżowego.

Comments