Makowiec japoński. Makowiec japoński z jabłkami, rodzynkami i orzechami, bez spodu. Przepyszny makowiec japoński z jabłkami, bez spodu. Nie za słodki, delikatny (ciasto lekko się kruszy) i wilgotny.
Jego Wysokość - makowiec japoński z jabłkami. Jeżeli natomiast jeszcze nie mieliście okazji do Makowiec japoński będzie jeszcze lepiej smakował oraz apetycznie wyglądał, jeżeli polejemy go. Cześć Wszystkim :) Przedstawiam rozpływający się w ustach makowiec japoński. You can have Makowiec japoński using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Makowiec japoński
- You need 5 of jabłek.
- You need 1 puszka of masy makowej.
- It's 1/2 szklanki of rodzynek.
- It's 1/2 szklanki of orzechów włoskich.
- You need 1/2 szklanki of wiórków kokosowych.
- Prepare 8 łyżek of kaszy mannej.
- You need 5 of jajek.
- Prepare 1 łyżeczka of proszku do pieczenia.
- You need 2 łyżki of miodu.
Makowiec japoński, makowiec bez spodu, makowiec bez ciasta, makowiec bezglutenowy takie nazwy spotkacie najczęściej w odniesieniu do tego makowca z. Moim zdaniem makowiec japoński stanowi poważną konkurencję dla tradycyjnego. Jest wilgotny, puszysty i zachwyca smakiem. U mnie gościł na świątecznym stole i na pewno zadomowi się na stałe.
Makowiec japoński instructions
- Orzechy obrać i posiekać na mniejsze kawałki. Masę makową przełożyć do miski dodać miód, orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe, kaszę manną, żółtka oraz proszek do pieczenia, wymieszać..
- Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do masy makowej. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać..
- Blaszkę 25×25 wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez 50 minut..
Makowiec japoński to pyszne, wilgotne makowe ciasto z jabłkami, bakaliami i migdałową nutą na kruchym spodzie lub bez. Makowiec japoński, znany też jako makowiec bez ciasta albo makowiec z jabłkami to jest właśnie to co najlepsze w makowcu, czyli słodka masa makowa z bakaliami. Wilgotny makowiec bez spodu z jabłkami i bakaliami, zawsze się udaje. Znakomicie sprawdzi się na świąteczne spotkania z rodziną i znajomymi. Przedstawiam mój prosty przepis na makowiec zawijany z ciasta drożdżowego.
Comments
Post a Comment