Makowiec z jabłkami. Makowiec z jabłkami zwany także ‚makowcem japońskim'. Jabłka zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Kaszę manną, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do wcześniej utartej masy.
Przepyszny makowiec to obowiązkowy punkt świątecznego menu. U mnie na świątecznym stole będzie gościł oprócz innych ciast, przepyszny makowiec z jabłkami wypiek który potrafi zrobić każdy. Makowiec z jabłkami można przygotować w wersji na szybko i bez pieczenia. You can cook Makowiec z jabłkami using 7 ingredients and 1 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Makowiec z jabłkami
- You need 6 of jajek.
- It's 15 dkg of masła.
- It's 45 dkg of jabłek.
- You need 5 łyżek of grysiku.
- Prepare 1 łyżeczka of proszku do pieczenia.
- It's 20 dkg of maku.
- You need 20 dkg of cukru.
Wystarczy przełożyć herbatnikami gotową masę makową oraz smażone jabłka. Makowiec z jabłkami to inaczej makowiec japoński. Ciasto makowe z bakaliami wzbogacone o tarte jabłka. Dzięki owocom w cieście, makowiec zyskuje przyjemną wilgoć i delikatność.
Makowiec z jabłkami instructions
- Mak ugotować i zmielić. Masło utrzeć z cukrem, do tego dodawać mak i jabłka. Następnie grysik i proszek do pieczenia. Na koniec wmieszać Pianę. Piec ok 60 minut w temperaturze 180 stopni. Polać polewą..
Makowiec z dodatkiem tartych jabłek, które powodują, że ciasto jest bardziej wilgotne i jeszcze smaczniejsze. Udekorowane miodową polewą kajmakową słodzoną miodem. Makowiec z jabłkami - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Wybór i dostarczanie reklam, tworzenie raportów na temat reklam. Gromadzenie informacji oraz przetwarzanie uprzednio zgromadzonych informacji w celu wyboru i dostarczenia użytkownikowi.
Comments
Post a Comment